Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Μαζική φυγή αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι: Σχεδόν 16.000 έχουν εγκαταλείψει την πόλη
[NewPost]: Μαζική φυγή αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι: Σχεδόν 16.000 έχουν εγκαταλείψει την πόλη

[NewPost]: Μαζική φυγή αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι: Σχεδόν 16.000 έχουν εγκαταλείψει την πόλη

Κύμα μαζικής φυγής από το Ανατολικό Χαλέπι παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, καθώς σχεδόν 16.000 άμαχοι έχουν φύγει από το σημείο και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε άλλες συνοικίες.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για την τύχη των αμάχων εξαιτίας της ανησυχητικής και φριχτής κατάσταση στο Χαλέπι », ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στιβ Ο’ Μπράιεν.

Αφού αντιστάθηκαν στην πολιορκία που έχει επιβάλει στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της πόλης ο συριακός στρατός από τον Ιούλιο, οι περίπου 250.000 κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπιού φαίνεται να έχουν αρχίσει να το εγκαταλείπουν.

«Η ένταση των επιθέσεων που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες στις συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού έχει αναγκάσει χιλιάδες αμάχους να φύγουν προς άλλες περιοχές της πόλης», εξήγησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ .

«Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για έως και 16.000 ανθρώπους που έχουν ήδη εκτοπιστεί, πολλοί σε αβέβαιες και επικίνδυνες συνθήκες. Είναι πιθανό χιλιάδες άλλοι να μην έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν, αν οι μάχες συνεχίσουν να εντείνονται στη διάρκεια των επόμενων ημέρων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχουν πλέον νοσοκομεία που λειτουργούν, τα αποθέματα τροφίμων έχουν σχεδόν εξαντληθεί, πρόσθεσε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!