Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η πιάτσα ναρκωτικών από το Πεδίον του Άρεως
[NewPost]: Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η πιάτσα ναρκωτικών από το Πεδίον του Άρεως

[NewPost]: Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η πιάτσα ναρκωτικών από το Πεδίον του Άρεως

«Έξω οι πρεζέμποροι από το Πεδίον του Άρεως ». Με αυτό το σύνθημα η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών που θα καταθέσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να απομακρυνθεί η πιάτσα ναρκωτικών που έχει ερημώσει το Πεδίον του Άρεως . Εδώ και μήνες ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πρωτεύουσας (280 στρέμματα) είναι απαγορευμένη ζώνη για τους Αθηναίους λόγω της λειτουργίας της μεγαλύτερης πιάτσας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα .

Η πιάτσα λειτουργεί όλο το 24ωρο με τους πρεζέμπορους να γυρνούν στο νότιο τμήμα του Πάρκου προτείνοντας ακόμα και σε ανυποψίαστους περαστικούς να αγοράσουν ναρκωτικά , ενώ μόλις νυχτώσει έμποροι και τοξικοεξαρτημένοι μεταφέρονται στο ερημωμένο αναψυκτήριο Green Park επί της οδού Μαυρομματαίων όπου στήνεται το σκηνικό μίας επίγειας κόλασης με τους εξαρτημένους να γυρνούν ως ανθρώπινα ζόμπι αναζητώντας χρήματα για ναρκωτικά , άλλους να παραληρούν, άλλους να ανάβουν φωτιές, ενώ εξαρτημένες κοπέλες εκδίδονται για λίγα ευρώ.

Στο ψήφισμά της, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το Πεδίο του Άρεως, μια από τις ωραιότερες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας έχει μεταβληθεί με την ανοχή των Αρχών σε χώρο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας. Οι κάτοικοι αναγκαζόμαστε να κλεινόμαστε πίσω από σιδερένια κάγκελα και να παρακολουθούμε τις νύχτες αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών και την εξαθλίωση των ασθενών χρηστών που σβήνουν στο πεζοδρόμιο χωρίς καμία κοινωνική μέριμνα. Η περιοχή μας έχει γίνει απαγορευμένη ζώνη για συγγενείς και φίλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!