Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Μαθητές κατασκευάζουν συσκευασίες για ελληνικά προϊόντα
[NewPost]: Μαθητές κατασκευάζουν συσκευασίες για ελληνικά προϊόντα

[NewPost]: Μαθητές κατασκευάζουν συσκευασίες για ελληνικά προϊόντα

Η Άρτεμις, η Εστία κι η Δήμητρα, εκτός από θεές της μυθολογίας, είναι και τα ονόματα των εναλλακτικών συσκευασιών που ετοιμάζουν οι μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Δούκα» στο πλαίσιο του μαθήματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της επιχείρησης «The Olympian Boxes», που συγκεντρώνει ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας με στόχο να παντρέψει την ελληνική ιστορία με την ελληνική μυθολογία και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Η σύνθεση των κουτιών έγινε με βάση τη μυθολογία. Για παράδειγμα στο τσουβαλάκι που ονομάζεται Άρτεμις, που ήταν η θεά του κυνηγιού, σκεφτήκαμε προϊόντα που σχετίζονται με το βουνό, όπως το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, η ρίγανη», εξηγεί ο Βασίλης, μαθητής 1ης Λυκείου και υπεύθυνος μάρκετινγκ στην επιχείρηση. Στη συνέχεια περιγράφοντας τις υπόλοιπες συσκευασίες προσθέτει: «Στη συσκευασία με το όνομα “Εστία” βάλαμε φιστίκι Αιγίνης, μαρμελάδα Κρήτης, μουστοκούλουρα Λαμίας, παστέλια Θεσσαλονίκης ενώ στη ”Δήμητρα” λάδι, χυλοπίτες, φασόλια και παξιμάδια».

«Τα προϊόντα είναι από μικρομεσαίους παραγωγούς καθώς θέλουμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες γιατί στις μέρες μας είναι όλα από μεγάλες εταιρείες κι εργοστάσια οπότε θέλουμε να κάνουμε κάτι πιο οικογενειακό, πιο συναισθηματικό», επισημαίνει η Χριστίνα, που είναι CEO της επιχείρησης. Ο Βασίλης, αναφερόμενος στην καινοτομία αυτής της επιχείρησης, σημειώνει ότι «η καινοτομία βρίσκεται στο γεγονός ότι προωθούμε τον ελληνικό πολιτισμό και δεν πουλάμε σκέτο το προϊόν πουλάμε και τον πολιτισμό μας μαζί, φέρνουμε πιο κοντά τους ανθρώπους στην ελληνική παράδοση».

Σχετικά με τις δυσκολίες που συνάντησαν στη δημιουργία των “Oλympian Boxes”, η υπεύθυνη καθηγήτρια, Σοφία Σερδάρη, υποστηρίζει ότι «το πιο δύσκολο ήταν να συλλέξουμε απ’ όλη την Ελλάδα τα προϊόντα και να βρούμε έναν ιδιαίτερο τρόπο συσκευασίας που θα ξεφεύγει από το κλασικό κουτί και θα κάνει τη διαφορά έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει ένα δώρο αξιοπρεπές που είτε είσαι εσωτερικός είτε είσαι εξωτερικός τουρίστας να γυρίσεις με μια πολύ ωραία συσκευασία και με κάτι που θα έχει πραγματικά αξία».

Τα κέρδη αυτής της εμπειρίας

«Παίρνουμε πολλά εφόδια τόσο προσωπικά όσο κι ομαδικά δηλαδή βρισκόμαστε στη θέση που μπορούμε να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει καθημερινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!