Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Μάστιγα το εμπόριο βρεφών και το trafficking γυναικών από τη Βουλγαρία σε Ελλάδα και Ευρώπη
[NewPost]: Μάστιγα το εμπόριο βρεφών και το trafficking γυναικών από τη Βουλγαρία σε Ελλάδα και Ευρώπη

[NewPost]: Μάστιγα το εμπόριο βρεφών και το trafficking γυναικών από τη Βουλγαρία σε Ελλάδα και Ευρώπη

Διαστάσεις μάστιγας έχει πάρει στη γειτονική Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπουργκάς το εμπόριο βρεφών προς την Ελλάδα αλλά και το trafficking γυναικών προς την Ευρώπη, υποστήριξε σε δηλώσεις της η Ροσίτσα Γιάνεβα, γραμματέας της τοπικής επιτροπής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Η περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα οι συνοικίες ΄΄Πομπέντα΄΄,΄΄Ντόλνο Εζέροβο΄΄ και η κωμόπολη Κάμενο είναι γνωστά για την εμπορία βρεφών προς την Ελλάδα αλλά και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών», είπε συγκεκριμένα.

Ειδικότερα για το θέμα του trafficking των γυναικών από την περιοχή η κυρία Γιάνεβα αποκάλυψε ότι πάνω από 50 γυναίκες από την περιοχή γίνονται θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κάθε χρόνο.

Οι διακινητές-σωματέμποροι προτιμούν νεαρά κορίτσια 18 χρονών τα οποία με ψεύτικές υποσχέσεις για εργασία τα μεταφέρουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία ,η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία και όπου με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας τα αναγκάζουν να εκδίδονται με ημερήσιο τζίρο τουλάχιστον 500 ευρώ», κατέληξε η κυρία Γιάνεβα.

Όπως είπε η Μάχη Στεφάνοφ υπεύθυνη ιδρύματος στη Βουλγαρία για το trafficking:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!