Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ο μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη – «Ακτινογραφία» του Guardian για τις αδύναμες οικονομίες της Ε.Ε
[NewPost]: Ο μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη – «Ακτινογραφία» του Guardian για τις αδύναμες οικονομίες της Ε.Ε

[NewPost]: Ο μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη – «Ακτινογραφία» του Guardian για τις αδύναμες οικονομίες της Ε.Ε

Παρά την αισιοδοξία και τις ελπίδες για έξοδο της Ελλάδας από το τούνελ της λιτότητας , η πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παραμένει άπιαστη.

Αυτό σχολιάζει άρθρο που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian ».

Η βρετανική εφημερίδα επιχειρεί να κάνει ένα… μικρό ταμείο για τις χώρες που χρειάστηκαν διάσωση από την Ε.Ε.- την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία- αλλά και εκείνες που βρέθηκαν πολύ κοντά σε αυτή την ανάγκη, την Ισπανία και την Ιταλία, χαρτογραφώντας την πορεία τους προς την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα γράφει η βρετανική εφημερίδα:

Ελλάδα

Με μία γρήγορη ματιά στην Ελλάδα, μπορεί να φανεί ότι η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση: τα εργοστάσια επεκτείνουν την παραγωγή, οι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές. Αλλά μία πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι η χώρα έχει σημαδευτεί από την κρίση κατά την οποία η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 25%.

Πάνω από το ένα πέμπτο των ενηλίκων σε ηλικία εργασίας και 45% των νέων είναι άνεργοι. Το κολοσσιαίο χρέος της Ελλάδας βαραίνει την οικονομία, ενώ οι απαιτήσεις των δανειστών για υψηλότερα πλεονάσματα θεωρούνται μη ρεαλιστικά από πολλούς οικονομολόγους. Παρά τις ελπίδες για φως στο τούνελ της λιτότητας, φαίνεται ότι η πραγματική ανάκαμψη παραμένει άπιαστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!