Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: «Μαγειρεύοντας» στην Ανταρκτική στους -70°C – Απίστευτες εικόνες
[NewPost]: «Μαγειρεύοντας» στην Ανταρκτική στους -70°C – Απίστευτες εικόνες

[NewPost]: «Μαγειρεύοντας» στην Ανταρκτική στους -70°C – Απίστευτες εικόνες

Ο σταθμός Concordia είναι το πιο απομακρυσμένο ερευνητικό κέντρο της γης -ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτή τη βάση, σύμφωνα με το Bored Panda- και στελεχώνεται από επιστήμονες και τεχνικούς που εργάζονται σε συνθήκες ακραίας απομόνωσης.

Ο Cyprien Verseux είναι ένας απ’ αυτούς τους αποφασισμένους και σίγουρα ανθεκτικούς όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά ανθρώπους που υπηρετεί την επιστήμη του διαμένοντας εκεί.

Είναι αστροβιολόγος και μελετητής των μυστικών των πάγων και η περιοχή θεωρείται ιδανική για το πεδίο του. Βυθισμένη στον πάγο τής τόσο απομονωμένης και τόσο αφιλόξενης γωνιάς της Γης, όπου ούτε βακτήριο δεν μπορεί να επιβιώσει, η βάση αυτή είναι ό,τι πλησιέστερο σε συνθήκες …Άρη θα μπορούσε να μελετήσει κανείς παραμένοντας στη Γη. Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι όντως ζουν σε έναν άλλο πλανήτη.

«Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη, με θερμοκρασίες κάτω από τους -80 °C το χειμώνα», εξήγησε ο Verseux στο Bored Panda. «Εννέα μήνες το χρόνο, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει από εδώ {…} Είναι τόσο το κρύο που τα οχήματα είναι αδύνατον να μετακινηθούν. Σήμερα είμαστε στη βάση 13 άτομα: τεχνικοί, επιστήμονες, ο μάγειρας και ο γιατρός».

Για πλάκα -και όχι φυσικά από κάποια διάθεση για πραγματικό πικνίκ- ο Cyprien Verseux βγήκε από το σταθμό και κατέγραψε με το φακό του τι συμβαίνει αν προσπαθήσει να …μαγειρέψει κανείς εκεί έξω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!