Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: «Μάχη» προτάσεων για το προσφυγικό: Η Μέρκελ ενάντια σε… Ζεεχόφερ, Αυστρία και Ιταλία
[NewPost]: «Μάχη» προτάσεων για το προσφυγικό: Η Μέρκελ ενάντια σε… Ζεεχόφερ, Αυστρία και Ιταλία

[NewPost]: «Μάχη» προτάσεων για το προσφυγικό: Η Μέρκελ ενάντια σε… Ζεεχόφερ, Αυστρία και Ιταλία

Στραμμένα τις Βρυξέλλες είναι όλα τα βλέμματα καθώς οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου ανάμεσα σε άλλα θα συζητηθεί και το μείζον θέμα του προσφυγικού.

Ως προς αυτό το ζήτημα που προκαλεί σφοδρές εσωτερικές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό αναμένεται να υπάρξει πολύωρη συζήτηση που η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθεί σε δύο σκέλη:

*Τις ροές της κεντρικής και δυτικής Μεσογείου: Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αντιπαρατεθούν δύο προτάσεις. Η γαλλοϊσπανική, που αφορά στην κατασκευή hot spots σε Ισπανία, Γαλλία Ιταλία κλπ, και η Ιταλοαυστριακή, που αφορά στην επιστροφή στην Αφρική των μεταναστών στη βάση συμφωνιών με την Τυνησία και τη Λιβύη. Προσερχόμενη στη Σύνοδο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σχετικά: «Μπορούμε να συζητήσουμε για την αποβίβαση μεταναστών στην Αφρική, χρειάζεται όμως να μιλήσουμε πρώτα με αυτές τις χώρες».

*Τις ροές της ανατολικής Μεσογείου: Και εδώ η συζήτηση θα γίνει στη βάση δύο προτάσεων. Αυτή της Μέρκελ που προβλέπει τον περιορισμό των δευτερογενών ροών στο πλαίσιο πολυμερών σχημάτων με μέτρα στήριξης στις χώρες πρώτης υποδοχής και αυτή του CSU (συντηρητικοί εταίροι της Μέρκελ) και της Αυστρίας, που αφορά στο κλείσιμο των συνόρων και τη δημιουργία «μίνι» Ζώνης Σένγκεν.

Οι θέσεις της Ελλάδας

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη Σύνοδο με ένα τέσσερις θέσεις – αιτήματα:

1.Θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την πάγια θέση για συλλογικές ευρωπαϊκές λύσεις που συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!