Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Liberation: Το κρυμμένο πρόσωπο της επίσκεψης T. Ερντογάν στην Αθήνα
[NewPost]: Liberation: Το κρυμμένο πρόσωπο της επίσκεψης T. Ερντογάν στην Αθήνα

[NewPost]: Liberation: Το κρυμμένο πρόσωπο της επίσκεψης T. Ερντογάν στην Αθήνα

«Έχουν περάσει 65 χρόνια από τότε που ένας Τούρκος αρχηγός κράτους επισκέπτεται την Ελλάδα. Μια επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί… στο πλαίσιο αίτησης έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών».

Αυτό αναφέρει στο άρθρο που δημοσιεύει η Liberation ο Απόστολος Δοξιάδης. Με τίτλο: «Το κρυμμένο πρόσωπο της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα», η εφημερίδα αναφέρει ότι η τελευταία επίσκεψη Τούρκου ηγέτη στην Ελλάδα έγινε πριν από την ανεξαρτησία της Κύπρου και πριν από το πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο του 1955, ένα δραματικό γεγονός που σηματοδότησε την αρχή του τέλους για την ελληνική μειονότητα της τουρκικής πόλης.

«Από τότε, έχουν συμβεί πολλά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Από την αρνητική πλευρά: την τουρκική εισβολή στην βόρεια Κύπρο το 1974 και την κατοχή της, και πιο πρόσφατα, τη συνεχή εισροή των προσφύγων που φθάνουν από την Τουρκία στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα», τονίζει η Liberation .

Συνεχίζει: Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διαχειρίζεται άσχημα την κρίση, έχοντας είτε ανεπαρκώς αξιοποιημένα τα κονδύλια στήριξης της Ε.Ε, είτε δημιουργήσει τα λεγόμενα κέντρα «hot spot» που στην πραγματικότητα μοιάζουν ως επί το πλείστον με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ωστόσο, παραμένει γεγονός ότι η Τουρκία χειραγωγεί αυτήν τη ροή προσφύγων, ότι ελέγχει τις ροές, οι οποίες χρησιμεύουν ως μέσο πίεσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!