Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης του Τσίπρα – Η ΔΕΘ, οι οικονομικοί δείκτες, το Στρασβούργο, η Νέα Υόρκη και το Σκοπιανό
[NewPost]: Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης του Τσίπρα – Η ΔΕΘ, οι οικονομικοί δείκτες, το Στρασβούργο, η Νέα Υόρκη και το Σκοπιανό

[NewPost]: Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης του Τσίπρα – Η ΔΕΘ, οι οικονομικοί δείκτες, το Στρασβούργο, η Νέα Υόρκη και το Σκοπιανό

Η πρώτη ημέρα του φθινοπώρου βρίσκει τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη να συναντά τους παραγωγικούς φορείς προετοιμάζοντας την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ήταν χαρακτηριστική η δήλωσή του, πως μετά από οχτώ χρόνια θα είναι η πρώτη Έκθεση που θα μιλήσει έχοντας σχέδιο της δικής του κυβέρνησης.

Συναντήσεις με φορείς θα πραγματοποιήσει και στην Αθήνα, ενώ μέσα στην εβδομάδα οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τα οικονομικά και κοινωνικά υπουργεία θα είναι συνεχείς προκειμένου να ολοκληρωθεί το “πακέτο” της ΔΕΘ.

Η ΔΕΘ 8-9 Σεπτεμβρίου

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια πρόγευση των όσων θα προαναγγείλει το επόμενο Σάββατο βράδυ από το Βελλίδειο Ίδρυμα. Η μη περικοπή των συντάξεων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ με συγκεκριμένα κριτήρια, οι φορελαφρύνσεις σε στοχευμένες κατηγορίες πολιτών ύψους 750 εκατ. ευρώ, οι προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο και η αύξηση του κατώτατου μισθού, αποτελούν τον κορμό των κυβερνητικών ανακοινώσεων με τις οποίες θα επιχειρηθεί ένα νέο άνοιγμα προς την κοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως στη φετινή ΔΕΘ η τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ και στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Οι οικονομικοί δείκτες

Τη Δευτέρα στο Μαξίμου περιμένουν να δουν τα νέα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!