Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Φ. Κουβέλης: Θα υπερασπιστούμε, δεν θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα
[NewPost]: Φ. Κουβέλης: Θα υπερασπιστούμε, δεν θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα

[NewPost]: Φ. Κουβέλης: Θα υπερασπιστούμε, δεν θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία και την στάση που τηρεί με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έστειλε σήμερα από τα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης , παρευρισκόμενος στην θεμελίωση του νέου κτιρίου των μαγειρείων-εστιατορίου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Στην ομιλία του επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και θέλει να προάγεται η ειρήνη και η συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. «Δεν διεκδικούμε, τόνισε, τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο από αυτό που αποτελεί το εθνικό κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως με σαφήνεια και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο καταγράφεται στις διεθνείς συνθήκες και στο Διεθνές Δίκαιο. Θέλουμε να προάγεται η ειρήνη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε κατ’ ελάχιστον να εκχωρήσουμε οτιδήποτε από τα κυριαρχικά δικαιώματά μας».

Απευθυνόμενος προς την Τουρκία τόνισε:

Η Ελλάδα έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Έχει έμψυχο και γενναίο στρατιωτικό προσωπικό από τον απλό οπλίτη μέχρι την ανώτατη ηγεσία. Με μια συγκεκριμένη, συγκροτημένη στρατιωτική δομή και κυρίως με το μεγάλο όπλο της πίστης και της αφοσίωσης στο καθήκον, στην ετοιμότητα και την εγρήγορση, στα ιδανικά αυτής της χώρας.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο ανέφερε:

Λυπάμαι αλλά και στη χθεσινή σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν υπήρξε από την πλευρά του προέδρου της Τουρκίας του κυρίου Ερντογάν καμία συγκεκριμένη δέσμευση, αναφορικά με την αποφυλάκιση και την επιστροφή στην πατρίδα των δύο στρατιωτικών μας στελεχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!