Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Και ο Κωστής, όπως ο Εθνάρχης «στέγνωσε» την ψυχή του!
[NewPost]: Και ο Κωστής, όπως ο Εθνάρχης «στέγνωσε» την ψυχή του!

[NewPost]: Και ο Κωστής, όπως ο Εθνάρχης «στέγνωσε» την ψυχή του!

του Νίκου Νικολόπουλου

Τύχη αγαθή επιφύλαξε στην πατρίδα την ενασχόληση του Κωστή Στεφανόπουλου με τα κοινά και την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ήταν η τύχη όντως, που επικράτησε στο ανελέητο «μπραν ντε φερ» της με τις ατυχίες και τις αποτυχίες της πολιτικής διαδρομής του.

Όχι μόνο τύχη ασφαλώς. Γιατί η ζωή κι ο τόπος απέδωσαν τελικά όσα έπρεπαν κι αναλογούσαν στον Πρόεδρο όλων των Ελλήνων.

Τίποτα, βέβαια, δεν προοιώνιζε στο μακρινό 1958 ότι ο Κωστής θα τελευτούσε μέσα στην καθολική αναγνώριση. Και τούτο διότι από τότε και μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 1964, απογοητεύτηκε τρεις φορές από την δοκιμασία του στην κάλπη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ότι «οι ψηφοφόροι μας ερωτεύονται αλλά δεν μας παντρεύονται (ψηφίζουν)». Ταίριαζε το ευφυολόγημα, κατά μια έννοια, στην περίπτωση του Κωστή. Τον «ερωτεύονταν» οι συμπατριώτες του όταν τον άκουγαν ν’ αγορεύει στο δικαστήριο, ωστόσο τρεις φορές δεν τον εξέλεξαν βουλευτή. Ποιος ξέρει, ίσως να ήθελαν το «αηδόνι» τους στο κλουβί…

Ευτυχώς, όμως, το ’64 τα κατάφερε και έκτοτε η φήμη του θα εκτεινόταν πέραν των συνόρων της Αχαΐας. Η δικτατορία ανέστειλε τις δημοκρατικές λειτουργίες και τα πολιτικά, συλλογικά και ατομικά, δικαιώματα, αλλά ο Κωστής –συνεπής στις αρχές του- δεν σιώπησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!