Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Κόντρα Βίτσα-Βαρβιτσιώτη για προσφυγικό: «Η Κομισιόν μας βάζει άριστα» – «Παρελθόν σύντομα οι εικόνες ντροπής»
[NewPost]: Κόντρα Βίτσα-Βαρβιτσιώτη για προσφυγικό: «Η Κομισιόν μας βάζει άριστα» – «Παρελθόν σύντομα οι εικόνες ντροπής»

[NewPost]: Κόντρα Βίτσα-Βαρβιτσιώτη για προσφυγικό: «Η Κομισιόν μας βάζει άριστα» – «Παρελθόν σύντομα οι εικόνες ντροπής»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τις ντροπιαστικές εικόνες της Μόριας, ο αρμόδιος υπουργός, Δ. Βίτσας και ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο υπουργός ο οποίος απέκρουσε τις αιχμές περί κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας του προσφυγικού, λέγοντας πως η ίδια η Κομισιόν έχει αναγνωρίσει ότι η χώρα μας έχει προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους και έχει πάρει άριστα!

«Από την τακτική χρηματοδότηση έχουμε ένα συνολικό ποσό 566 εκατ. ευρώ ως το ’20. Απ’ αυτά έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε δαπάνες το 35% δηλαδή 200 εκατ. ευρώ και είμαστε ακόμα στο ΄18. Από την έκτακτη χρηματοδότηση οι πόροι είναι 570 εκατ. ευρώ για προσφυγικό από τα οποία 388 εκατ. ευρώ το (68%) έχουν κατανεμηθεί σε Μη Κρατικούς Οργανισμούς, (Ύπατη Αρμοστεία και Οργανισμό μετανάστευσης)», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως με τον τρόπο που πολιτεύεται στο συγκεκριμένο ζήτημα η ΝΔ «υιοθετεί την ατζέντα της ακροδεξιάς».

«Αν το κάνετε για προεκλογικούς λόγους δεν θα σας ευνοήσει. Λέτε ότι βασική σας πρόταση είναι διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Πάτε στα νησιά και πείτε τους ότι σημαίνει δύο κέντρα. Θα το δεχθούν; Εμείς όταν μιλάμε για θωράκιση συνόρων λέμε με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε.

Αναφερόμενος στις ροές, ο κ. Βίτσας, σημείωσε πως ήδη από τα τέλη Αυγούστου ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσυνό, καθώς στα νησιά έχει προσεγγίσει τις 21.737.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!