Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Κομισιόν για κατάργηση αλλαγής της ώρας: Βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία
[NewPost]: Κομισιόν για κατάργηση αλλαγής της ώρας: Βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία

[NewPost]: Κομισιόν για κατάργηση αλλαγής της ώρας: Βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να τερματιστεί η πρακτική της ρύθμισης των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, μετά από τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας που δείχνει ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι είναι αντίθετοι με την αλλαγή της ώρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως «εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν ότι η καλοκαιρινή ώρα θα πρέπει να ισχύει για όλο το χρόνο, και αυτό θα συμβεί».

Η πρόταση της Επιτροπής απαιτεί τη στήριξη των 28 εθνικών κυβερνήσεων και των ευρωβουλευτών, για να επικρατήσει ο νόμος.

Κάθε χρόνο, τα ρολόγια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλάζουν το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφέρει πως «είναι θέμα ζωτικής σημασίας, να διατηρηθεί ένα ενοποιημένο χρονοδιάγραμμα της ΕΕ».

Ωστόσο, η Επιτροπή δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη αλλαγή. Σε ένα έγγραφο, ανέφερε ότι μια επιλογή θα ήταν να επιτρέψουν σε κάθε κράτος μέλος να αποφασίσει εάν θα νομιμοποιήσει την καλοκαιρινή ή χειμερινή ώρα .

Παρόλα αυτά, η Επιτροπή προειδοποιεί ότι οι ασυντόνιστες αλλαγές στην ώρα μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ θα προκαλούσε οικονομική ζημία.

Αρκετές μελέτες που έχουν γίνει από την Κομισιόν , δείχνουν πως η αλλαγή της ώρας προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

«Τα αποτελέσματα, δείχνουν ότι η επίδραση της αλλαγής της ώρας στον ανθρώπινο βιορυθμό μπορεί να είναι πιο σοβαρή από ό,τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως», αναφέρει μια έρευνα .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!