Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Κολομβία: Ηχητικό ντοκουμέντο από το αεροσκάφος – «Βοήθεια, βοηθήστε μας να φτάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης»
[NewPost]: Κολομβία: Ηχητικό ντοκουμέντο από το αεροσκάφος – «Βοήθεια, βοηθήστε μας να φτάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης»

[NewPost]: Κολομβία: Ηχητικό ντοκουμέντο από το αεροσκάφος – «Βοήθεια, βοηθήστε μας να φτάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης»

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τις εκκλήσεις του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους της LAMIA έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο πιλότος προειδοποιεί τον πύργο ελέγχου πως τα καύσιμα είχαν εξαντληθεί και βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη. Ζητά επανειλημμένα να “καθαριστεί” ο διάδρομος προσγείωσης.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται να λέει ο βολιβιανός κυβερνήτης Μιγκέλ Κουιρόγκα.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης. Ωστόσο αντίστοιχο πρόβλημα είχε και ένα αεροσκάφος της εταιρίας Viva Colombia και ο Πύργος Ελέγχου έδωσε σε εκείνο άδεια προσγείωσης πρώτα.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η υπάλληλος από τον Πύργο Ελέγχου να λέει στον πιλότο πως υπάρχει ελεύθερος διάδρομος για να προσγειωθεί, ο Μιγκέλ Κουιρόγκα επέμενε να ζητά να “αδειάσει” ο διάδρομος, ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια ακούγεται η υπάλληλος να αναφέρει πως έχει χαθεί το σήμα στο ραντάρ και ζητά από τον πιλότο να την ενημερώσει για την πορεία του αεροσκάφους. Ακολουθεί διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών για το ύψος, τα μίλια και άλλα δεδομένα. Ο κυβερνήτης ενημερώσει πως βρισκόταν στα 9.000 πόδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!