Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Κόφι Ανάν: Ένας πράος διαμεσολαβητής
[NewPost]: Κόφι Ανάν: Ένας πράος διαμεσολαβητής

[NewPost]: Κόφι Ανάν: Ένας πράος διαμεσολαβητής

Ο Κόφι Ανάν, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 80 ετών, διετέλεσε Γ.Γ. του ΟΗΕ μεταξύ 1997 και 2006. Μεταξύ των ειρηνευτικών του πρωτοβουλιών ήταν και το ομώνυμο Σχέδιο Ανάν για επίλυση του Κυπριακού.

Το αίσθημα μοιάζει με αυτό που έχει κανείς την πρώτη μέρα του σχολείου, εξομολογήθηκε ο Κόφι Ανάν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η πορεία του προς την κορυφή του διεθνούς οργανισμού ξεκίνησε στο Κουμάσι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γκάνας, όπου γεννήθηκε το 1938 ως γιος επιφανούς οικογένειας. Ο πατέρας του είχε διατελέσει μάλιστα περιφερειακός κυβερνήτης κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας. Η καταγωγή του επέτρεψε στον Κόφι Ανάν να λάβει εξαιρετική μόρφωση. Μετά το σχολείο σπούδασε στη Γκάνα και στις ΗΠΑ.

Σε ηλικία 24 ετών αναλαμβάνει διοικητική θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα επόμενα χρόνια η καριέρα του ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία: επικεφαλής προσωπικού στην αποστολή του ΟΗΕ στο Κάιρο, αναπληρωτής διοικητικός διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Το 1993 ο τότε γ.γ. του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούρος Γκάλι διόρισε τον Κόφι Ανάν δεύτερο γενικό γραμματέα για θέματα ειρηνευτικών αποστολών, καθιστώντας τον υπεύθυνο για πάνω από 75.000 στρατιώτες ανά τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!