Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Το «κλειδί» για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών – Τους μεταθέτουν στη διπλωματική αποστολή της Άγκυρας
[NewPost]: Το «κλειδί» για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών – Τους μεταθέτουν στη διπλωματική αποστολή της Άγκυρας

[NewPost]: Το «κλειδί» για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών – Τους μεταθέτουν στη διπλωματική αποστολή της Άγκυρας

Σε μια κίνηση που ενδεχομένως να αλλάξει το μέλλον των δύο Έλλήνων στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη, προχώρησε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Ειδικότερα, το ΣΑΓΕ αποφάσισε τη μετάθεση των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Αγκυρας.

Με την κίνηση αυτή, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τον μέχρι σήμερα βασικό σκόπελο της τουρκικής δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, που ήταν η «μη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία».

Παράλληλα, η απόφαση αυτή αναμένεται να βοηθήσει οικονομικά και ψυχολογικά τόσο τους δύο στρατιωτικούς, όσο και τις οικογένειές τους.

Για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου, θα πρέπει να συγγραφεί η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, να γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Εξωτερικών και να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης , το τρίτο κατά σειρά.

-20% στις επισκευές iPhone μόνο με το Vodafone Express Repair.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!