Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Κλ. Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να βγείτε στις αγορές
[NewPost]: Κλ. Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να βγείτε στις αγορές

[NewPost]: Κλ. Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να βγείτε στις αγορές

Στην ανάγκη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα και μετά την έξοδο από το μνημόνιο στάθηκε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ , μιλώντας στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ του Βελγίου.

Ο κ. Ρέγκλινγκ μίλησε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης , τα προγράμματα διάσωσης και την περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωζώνης.

Ειδικότερα για την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διανύει το τελευταίο έτος του τρέχοντος προγράμματος και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί. «Εάν συνεχιστούν αυτές οι αλλαγές, υπάρχουν καλές πιθανότητες η Ελλάδα να μπορεί να αναχρηματοδοτείται τακτικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του επόμενου έτους. Ήδη η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή τον περασμένο Ιούλιο, όταν εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο μετά το 2014. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης υποσχέθηκαν να δώσουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους στο τέλος του προγράμματος εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις », ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ .

Ο επικεφαλής του ESM ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας το ρόλο του Μηχανισμού, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο «δανειστής της έσχατης λύσης στην Ευρωζώνη» και πως όταν υπογράφηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ , κανείς δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό μια χώρα να χάσει την πρόσβαση στην αγορά μετά την είσοδό της στη νομισματική ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!