Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Κυπριακό: Γιατί ο Κοτζιάς περιμένει να αναλάβει ο Τραμπ
[NewPost]: Κυπριακό: Γιατί ο Κοτζιάς περιμένει να αναλάβει ο Τραμπ

[NewPost]: Κυπριακό: Γιατί ο Κοτζιάς περιμένει να αναλάβει ο Τραμπ

Εκνευρισμός και άγχος: αυτό διέκρινε η Αθήνα πίσω από τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των άλλων Τούρκων κυβερνητικών παραγόντων. Και τούτο γιατί, για πρώτη φορά, η Άγκυρα έχει μπει σε ένα …τούνελ εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και, άρα, και με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι, ανά πάσα στιγμή, η Άγκυρα δεν μπορεί, είτε η ίδια είτε δια του τουρκοκυπριακού «καθεστώτος», να τα τινάξει όλα στον αέρα, με ή χωρίς αφορμή.

Δύο παράγοντες που έχουν γυρίσει την πλάστιγγα είναι ο Αντόνιο Γκουτέρες και η Ε.Ε. Ο πρώτος, όντας άνθρωπος που μεγάλωσε στο Νότο της Ευρώπης, ξέρει καλά το Κυπριακό και είναι πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός ότι από τις πρώτες κιόλας, μέρες της θητείας του επιχειρεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα 43 χρόνων… Και από την άλλη, η Ε.Ε. , κάποιοι κύκλοι της οποίας δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα για τον …Σουλτάνο Ερντογάν. Που αναγνωρίζουν μεν, ότι η Τουρκία πρέπει να είναι κοντά στην Ευρώπη, θέλουν όμως από την άλλη να αποδείξει και η ίδια ότι θέλει μια τέτοια προοπτική.

Είναι γεγονός, από την άλλη, ότι όσα έχουν συμβεί στη γείτονα από την απόπειρα πραξικοπήματος και μετά, έχουν φέρει την Τουρκία πολλά χρόνια πίσω και ο περιορισμός ελευθεριών είναι εμφανής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!