Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Κυπριακό: Αυτή είναι η πρόταση Αναστασιάδη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις
[NewPost]: Κυπριακό: Αυτή είναι η πρόταση Αναστασιάδη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις

[NewPost]: Κυπριακό: Αυτή είναι η πρόταση Αναστασιάδη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις

Στη δημοσιότητα έδωσε χτες αργά το βράδυ το προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου την πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη στη διάσκεψη της Γενεύης όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Η πρόταση Αναστασιάδη διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Ένα ισχυρό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
  • Τριμερές Σύμφωνο Φιλίας Τουρκίας, Ελλάδας, Κύπρου
  • Μεταβατική περίοδο, κατά την οποία θα υπάρχει πολυεθνική αστυνομική δύναμη στην Κύπρο , με στόχο την αποτροπή και αντιμετώπιση απειλών στην ασφάλεια.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, αποτελεί ισχυρή του πεποίθηση ότι, πέραν από την εσωτερική δομή και μηχανισμών ασφάλειας, όπως αναλύονται στην πρόταση του εκτενώς, πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα διασφαλίζει και θα εγγυάται την ομαλή και ασφαλή εφαρμογή των προνοιών της λύσης, καθώς και της κατάστασης πραγμάτων μετά τη λύση και την κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και συνταγματική τάξη της ενωμένης Κύπρου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές εξελίξεις του παρελθόντος και του status quo που επικρατεί, η οποιαδήποτε παρουσία ξένων στρατευμάτων ή τα δικαιώματα εγγυήσεων και επεμβάσεων θα θεωρούνταν από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα ως μη ισορροπημένη διευθέτηση», τόνισε.

Περαιτέρω, πρόσθεσε, «τέτοιες διευθετήσεις ασφάλειας θα προσέδιδαν μια αίσθηση υπεροχής της μίας κοινότητας με το αρνητικό του ότι θα γινόταν αντιληπτή ως απειλή για την άλλη κοινότητα».

Ως αποτέλεσμα, σημείωσε, θα ανατρεπόταν η πολιτική ισότητα, με την επικράτηση αδιεξόδων και αστάθειας επί της οικοδόμησης συναίνεσης και μιας λειτουργικής ομόσπονδης κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!