Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν τα 1.000 ευρώ – Το plan b της κυβέρνησης
[NewPost]: Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν τα 1.000 ευρώ – Το plan b της κυβέρνησης

[NewPost]: Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν τα 1.000 ευρώ – Το plan b της κυβέρνησης

Μια… υβριδική πρόταση για τη διανομή του υπερπλεονάσματος του 2017 έχει στα «σκαριά» η κυβέρνηση , σε περίπτωση που οι «θεσμοί» μπλοκάρουν τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου . Όλα αυτά την ώρα που ξεκινά από τη Δευτέρα η τρίτη αξιολόγηση, υπό τον φόβο νέων μέτρων σε περίπτωση που πέσουν έξω οι στόχοι για το πλεόνασμα του 2018.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η νέα συμβιβαστική πρόταση περιλαμβάνει δύο σκέλη: Το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος να μοιραστεί για την κάλυψη μνημονιακών υποχρεώσεων, όπως η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί ως εφάπαξ παροχή, στα περσυνά πρότυπα.

Στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνεται φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», να δοθεί μέρισμα όχι μόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και σε διευρυμένο κύκλο δικαιούχων. Δηλαδή πέραν τους 236.000 συνταξιούχους που είναι δικαιούχοι, υπάρχει η σκέψη να διευρυνθεί η παροχή και σε όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που είναι περί τα 220.000 άτομα. Τη «χρυσή τομή» θα κληθεί να βρει η διαπραγματευτική ομάδα, καθώς στην Ηρώδου Αττικού δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βρεθούν ανακόλουθοι των δηλώσεών τους για καταβολή του μερίσματος σε κοινωνικά αδύναμες ομάδες με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!