Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Τα κινητά, το σχολείο και οι καλοκαιρινές γεννήσεις συνδέονται με την μυωπία
[NewPost]: Τα κινητά, το σχολείο και οι καλοκαιρινές γεννήσεις συνδέονται με την μυωπία

[NewPost]: Τα κινητά, το σχολείο και οι καλοκαιρινές γεννήσεις συνδέονται με την μυωπία

Ο χρόνος που σπαταλούν τα παιδιά με τα κινητά τους και άλλες συσκευές ενισχύει την όλο και μεγαλύτερη επιδημία της μυωπίας, ενώ φαίνεται πως αυτοί που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να την αναπτύξουν, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Οφθαλμίατροι από το Κολέγιο Κινγκς του Λονδίνου βρήκαν ότι ο χρόνος που περνούν τα παιδιά παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και κάνοντας εργασίες για το σχολείο από πολύ μικρή ηλικία τροφοδοτούν την αύξηση στα ποσοστά μυωπίας σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα ακολούθησε δίδυμα που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και βρήκε ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν πτυχίο ή που τα ίδια γεννήθηκαν αργότερα μέσα στο σχολικό έτος κινδύνευαν περισσότερο, ενώ φάνηκε ότι ο χρόνος που περνούσαν μπροστά στην οθόνη δεν έπαιζε σπουδαίο ρόλο.

Σχεδόν 2.000 δίδυμα με μέση ηλικία τα 17 έτη, που γεννήθηκαν από το 1994 έως το 1996 συμμετείχαν στην έρευνα. Συνολικά, το 26% των συμμετεχόντων είχαν μυωπία και κατά μέσο όρο τα παιδιά άρχισαν να φοράνε γυαλιά από την ηλικία των 11.

Το να είσαι γεννημένος το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης μυωπίας κατά 93%, ενώ όσοι αφιερώνουν πολύ χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια είχαν 3% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μυωπία .

Παραδόξως, η έρευνα του Κολλεγίου Κινγκς δείχνει ότι όσοι γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μυωπία , και αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους συγγραφείς, επειδή όσοι γεννιούνται με τέτοιες θεραπείες είναι μικρότεροι και άρα η ανάπτυξή τους πιο επιβραδυμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!