Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Κερέ: Tο ΔΝΤ θα ζητήσει νέα συμφωνία άρα θα υπάρξει νέο μνημόνιο
[NewPost]: Κερέ: Tο ΔΝΤ θα ζητήσει νέα συμφωνία άρα θα υπάρξει νέο μνημόνιο

[NewPost]: Κερέ: Tο ΔΝΤ θα ζητήσει νέα συμφωνία άρα θα υπάρξει νέο μνημόνιο

Μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, οι “ΙΣΤΟΡΙΕΣ” συνάντησαν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί.

Οι δυο άντρες μίλησαν στη Σία Κοσιώνη για το θέμα των ημερών, απαντώντας πόσο κοντά βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» ανέφερε ο Μπενουά Κερέ, τονίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργήσει η ελληνική οικονομία περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά το «φλέγον» κομμάτι της αξιολόγησης, ο Κερέ υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας να κλείσει η αξιολόγηση όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ο κ. Κερέ δήλωσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα για τα έτη μετά το 2018 πρέπει να παραμείνει στο 3,5%, ενώ επεσήμανε πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι πλήρως διασφαλισμένη σήμερα.Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ πρέπει να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθότι η παρουσία του θα κάνει πιο αξιόπιστη την ελληνική πλευρά.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει ένα νέο μνημόνιο και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα συμφωνία. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης, ο Κερέ σημείωσε ότι αυτή θα έρθει μετά το πέρας της αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!