Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: «Καίει» τους Έλληνες η απόφαση του ΟΠΕΚ για τις τιμές του πετρελαίου
[NewPost]: «Καίει» τους Έλληνες η απόφαση του ΟΠΕΚ για τις τιμές του πετρελαίου

[NewPost]: «Καίει» τους Έλληνες η απόφαση του ΟΠΕΚ για τις τιμές του πετρελαίου

Κακά νέα για τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης φέρνει η συμφωνία που επετεύχθη χθες στη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Η τιμή του Brent στον απόηχο της είδησης έφτασε στα 50,16 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 7,7%, τάση που αναμένεται να επηρεάσει αντίστοιχα και τις τιμές των καυσίμων στην εγχώρια αγορά. H υψηλή διακύμανση των διεθνών τιμών βρίσκει τα ελληνικά νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα εν μέσω ψύχους, να έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν τις πρώτες συγκρατημένες σε ποσότητες παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης για να ζεσταθούν, και την αγορά πετρελαιοειδών, που είχε στηρίξει τις προσδοκίες της για αύξηση της ζήτησης στις καιρικές συνθήκες και στις χαμηλές τιμές, να παρακολουθεί με αγωνία την πορεία των τιμών στη διεθνή αγορά.

Χθες οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνονταν στα 90 – 92 λεπτά το λίτρο, λίγο κάτω δηλαδή από τις τιμές έναρξης της 15ης Οκτωβρίου, οι παραγγελίες ωστόσο, σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, εξακολουθούν να είναι περιορισμένες και να αφορούν κατά βάση μικρές ποσότητες.

Η αγορά πετρελαίου θέρμανσης κινήθηκε ουσιαστικά την τελευταία εβδομάδα με την ένταση των καιρικών φαινομένων και περιόρισε τις απώλειες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι από το 55% στο 25 – 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!