Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Κατασχέσεις λογαριασμών, ρυθμίσεις φόρων και αδήλωτα εισοδήματα «απογείωσαν» το υπερπλεόνασμα
[NewPost]: Κατασχέσεις λογαριασμών, ρυθμίσεις φόρων και αδήλωτα εισοδήματα «απογείωσαν» το υπερπλεόνασμα

[NewPost]: Κατασχέσεις λογαριασμών, ρυθμίσεις φόρων και αδήλωτα εισοδήματα «απογείωσαν» το υπερπλεόνασμα

Ληξιπρόθεσμοι και ανεξόφλητοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι παρελθόντων οικονομικών ετών (ΠΟΕ), οι οποίοι εισπράττονται από τις εφορίες μέσω τμηματικών ρυθμίσεων, κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών και από οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων παρελθόντων ετών είναι αυτοί που επαυξάνουν και φέτος τα φορολογικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, το ύψος τους έφτασε το 9μηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος στα 2,5 δισ. ευρώ (1,4% του ΑΕΠ), συμβάλλοντας σημαντικά στην επίτευξη του υπερπλεόνασματος του προϋπολογισμού του κράτους, το οποίο για φέτος εκτιμάται να φτάσει τα 900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ).

Λαμβάνοντας υπόψιν την υποχρεωτική μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για επίτευξη στόχου 3,5% του ΑΕΠ (6,3 δισ. ευρώ), το περίσσευμα των 900 εκατ. ευρώ (0,5% το ΑΕΠ) σχεδιάζεται να διατεθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, όπως ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπό τη μορφή κοινωνικού μερίσματος.

Με βάση τις αυξημένες εισπράξεις φορολογικών εσόδων παρελθόντων οικονομικών ετών από ληξιπρόθεσμους οφειλέτες γίνεται αντιληπτό ότι ουσιαστικά την παρτίδα του προϋπολογισμού του κράτους και την επίτευξη του υπερπλεονάσματος «σώζουν» και φέτος (όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια) κυρίως τα φορολογικά έσοδα που δεν προέρχονται από τις τρέχουσες φορολογικές εισπράξεις του έτους αλλά από ληξιπρόθεσμες οφειλές φορολογουμένων (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ).

Ειδικότερα, «φρέσκο» χρήμα στα ταμεία του κράτους εισέρρευσε το 9μηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος από την ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων παρελθόντων ετών λόγω της μεγάλης εισπρακτικής της επιτυχίας, από ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών (ρύθμιση 100 μηνιαίων δόσεων, πάγια ρύθμιση 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων) και από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!