Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Κατάρτιση και απασχόληση για 23.000 ανέργους – Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις
[NewPost]: Κατάρτιση και απασχόληση για 23.000 ανέργους – Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις

[NewPost]: Κατάρτιση και απασχόληση για 23.000 ανέργους – Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις

Σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ανέργους , ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Η δράση απευθύνεται σε 23.000 ανέργους και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher). Με συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ αφορά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ που είναι 29-64 και έχουν ολοκληρώσει :

α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση

β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από την αν. υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου , το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23.000 άνεργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν αρχικώς. Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες.

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων, ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!