Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Κατά 20 – 25 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από τον Φεβρουάριο
[NewPost]: Κατά 20 – 25 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από τον Φεβρουάριο

[NewPost]: Κατά 20 – 25 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από τον Φεβρουάριο

Το μοντέλο της Πορτογαλίας, η οποία αύξησε σε δύο χρόνια τον κατώτατο μισθό και το ημερομίσθιο μετά την έξοδό της από το Μνημόνιο, σκοπεύει να εφαρμόσει και το Υπουργείο Εργασίας στη χώρα μας επιταχύνοντας μάλιστα τις διαδικασίες αναπροσαρμογής ώστε ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο να αυξηθούν σε πρώτη φάση από 1/2/2019.

Προυπόθεση για να ισχύσει αυτό είναι να προηγηθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2019 διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων να υποβάλλει στην Υπουργό Εργασίας την έκθεση της για τις οικονομικές αντοχές των επιχειρήσεων και της Ελληνικής οικονομίας.

Το απόγευμα τα Υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή ώστε να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων των κοινωνικών εταίρων (ο νόμος προβλέπει την έναρξη των διαβουλεύσεων από τον Φεβρουάριο και την ολοκλήρωση τους το Ιούνιο) έτσι ώστε όλες οι απαραίτητες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στο τελευταίο 15μερο του Ιανουαρίου του 2019 .

Τον τελικό λόγο για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2019 θα έχει με απόφασή της η Υπουργός Εργασίας, προχωρώντας παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού (511 ευρώ μεικτά για ηλικίες εργαζομένων κάτω των 25 ετών).

Παράγοντες του χώρου της εργασίας αλλά και των επιχειρήσεων αναμένουν ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό από 1/2/2019 θα κυμανθεί στα 20-25 ευρώ το μήνα δηλαδή από 586 ευρώ θα φτάσει τα 606-610 ευρώ μεικτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!