Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Β. Ίσινγκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ομπάμα
[NewPost]: Β. Ίσινγκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ομπάμα

[NewPost]: Β. Ίσινγκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ομπάμα

«Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ομπάμα . Έχουμε πάρα πολλούς παλιούς και κουρασμένους πολιτικούς και πολύ λίγους νέους ανθρώπους που τρέχουν. Έχουμε ένα πρόβλημα ηγεσίας στην Ευρώπη , αλλά και στη Γερμανία», εκτιμά ο επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, πρώην διπλωμάτης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

«Πού είναι οι 40χρονοι που θα μπορούσε να τους εμπιστευτεί η Ευρώπη σε λίγα χρόνια; Άνθρωποι με την ενέργεια ενός Εμανουήλ Μακρόν; Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει το δικαίωμα να είναι ο ηγετικός παγκόσμιος παίκτης. Έχει περισσότερους κατοίκους από τις ΗΠΑ. Το αμερικανικό κατά κεφαλήν εισόδημα δεν είναι τόσο υψηλότερο όσο ήταν. Είναι η ΕΕ σε θέση να μετατρέψει την πολιτική της σε εξουσία;»

Ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, στην Der Tagesspiegel για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, τη γερμανική νοοτροπία του ελεύθερου αναβάτη και την έλλειψη υπερηφάνειας και αυτοσεβασμού της Ευρώπης.

Ερωτηθείς για το πώς ο Πρόεδρος Tραμπ αλλάζει τη διατλαντική σχέση, ο Ίσινγκερ τονίζει: «Η τομή είναι σημαντική. Μετά τη θητεία του Tραμπ, δεν θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο status quo. Ταυτόχρονα, είμαι πεπεισμένος ότι όποιος χρησιμοποιεί τον Τράμπ για να ζητήσει από την Ευρώπη να απαγκιστρωθεί τελικά από τις ΗΠΑ, κάνει λάθος. Πρόκειται για τα γερμανικά συμφέροντα, ειδικά για την οικονομία και την ασφάλεια. Στο εγγύς μέλλον, η προστασία που μας προσφέρουν οι ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!