Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Εισαγγελείς για κύκλωμα χρυσού: «Δεν πτοούμαστε από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων»
[NewPost]: Εισαγγελείς για κύκλωμα χρυσού: «Δεν πτοούμαστε από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων»

[NewPost]: Εισαγγελείς για κύκλωμα χρυσού: «Δεν πτοούμαστε από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων»

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε όσα έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων, με τη διατύπωση κριτικής με πρόσχημα την έκφραση γνώμης επιχειρείται χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, «οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης. Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».

Διαβάστε επίσης:
Τους εισαγγελείς «δείχνει» η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στην γκρίζα υπόθεση Ριχάρδου
►Ριχάρδος: «Σενάριο το κατηγορητήριο, παράνομες οι κατασχέσεις»
►Στις φυλακές Ναυπλίου ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!