Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Υπουργείο Οικονομικών : Υποχρεωτικό το GPS στα βυτιοφόρα – Εξετάζoνται κυρώσεις για τους παραβάτες
[NewPost]: Υπουργείο Οικονομικών :  Υποχρεωτικό το GPS στα βυτιοφόρα – Εξετάζoνται κυρώσεις για τους παραβάτες

[NewPost]: Υπουργείο Οικονομικών : Υποχρεωτικό το GPS στα βυτιοφόρα – Εξετάζoνται κυρώσεις για τους παραβάτες

Την υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανών πλοήγησης στα βυτιοφόρα επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομίας . Μάλιστα εξετάζεται η αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «οι προηγούμενες κυβερνήσεις ταύτιζαν τη λειτουργία των εποπτικών μηχανισμών του κράτους με αυξημένο διοικητικό βάρος για την υγιή επιχειρηματικότητα. Η διάταξη που κατέθεσε η κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να δοθεί τέλος σε αυτή τη στρέβλωση».

Με αφορμή το άρθρο 15 του σχεδίου νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις» διευκρινίζεται ότι η μόνη αλλαγή αφορά τον υπόχρεο καταβολής του κόστους που συνεπάγεται η εγκατάσταση του συστήματος GPS.

Αναφορικά με τη δυνατότητα (και όχι υποχρέωση) εγκατάστασης ηλεκτρονικών συστημάτων διασφάλισης ποσοτικής και ποιοτικής ακεραιότητας καυσίμων κατά τη διακίνηση προμετρημένων ποσοτήτων καυσίμου, σημειώνει το υπουργείο, η λέξη που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης («δύναται») αποτέλεσε επιλογή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας με το νόμο 4093/2012, στον οποίο η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων αναφέρεται ως δυνατότητα και όχι ως υποχρέωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!