Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Με υπόμνημα, και όχι κείμενο συμφωνίας, ο Ιερώνυμος στη συνάντηση με Τσίπρα
[NewPost]: Με υπόμνημα, και όχι κείμενο συμφωνίας, ο Ιερώνυμος στη συνάντηση με Τσίπρα

[NewPost]: Με υπόμνημα, και όχι κείμενο συμφωνίας, ο Ιερώνυμος στη συνάντηση με Τσίπρα

«Δεν θα υπογράψουμε κανένα κοινό συμφωνητικό με τον Πρωθυπουργό στη συνάντηση μαζί του απόψε! Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι από την Ιεραρχία γι αυτό. Τόσον ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος όσον και οι Συνοδικοί Ιεράρχες αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα που αρμόζει το όλο θέμα και δεν υποκύπτουμε στο δέλεαρ των περιττών λόγων και της δημοσιότητος, χάριν του εντυπωσιασμού. Εμείς θα συζητήσουμε με το κύριο Πρωθυπουργό τις θέσεις της Εκκλησίας και θα παραδώσουμε υπόμνημα με τις θέσεις αυτές ενόψει της Αναθεωρήσεως του Συντάγματος».

Αυτά ανέφερε των άλλων, νωρίς το απόγευμα Συνοδικός Ιεράρχης επ´ευκαιρία του θορύβου που έχει δημιουργηθεί λόγω της επικείμενης συνάντησης Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου στις 18:00 ώρα στο Μαξίμου.

Όπως έχουμε διαπιστώσει η Εκκλησία κρατά εξ αρχής χαμηλούς τόνους για το θέμα και το χειρίζεται προσεκτικά, χωρίς περιττολογίες και εντυπωσιασμούς.

Από χθες η ΔΙΣ συνεδρίαζε για το μήνα Νοέμβριο και ολοκληρώνει αύριο. Και τις δύο αυτές μέρες ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, παραμερίζοντας όλα τα υπόλοιπα υπηρεσιακά θέματα. Προφανώς το επίμαχο υπόμνημα που θα παραδώσει στον Πρωθυπουργό υπήρξε αποτέλεσμα των δύο αυτών συνεδριάσεων και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν πρόκυψε αίφνης σήμερα αλλά κυοφορείται από μέρες. Ως γνωστόν ο δίαυλος επικοινωνίας Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού είναι ανοιχτός σε καθημερινή βάση.

►Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου το απόγευμα στο Μαξίμου

Η Εκκλησία θέλει να κάνει το καθήκον της παραδίδοντας με το υπόμνημα αυτό τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της, τα λεγόμενα κόκκινα σημεία. Το αν θα εισακουστεί και μέχρι ποιού σημείου θα φανεί πολύ σύντομα! Ελπίζουμε να μην εξελιχθεί όπως το θέμα με το μάθημα των θρησκευτικών που άλλα συναποφάσισαν στη συνάντηση στο Μαξίμου και άλλα τελικώς εφαρμόστηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!