Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Υπό κατάρρευση τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια – Σοβαρές βλάβες και ελλείψεις
[NewPost]: Υπό κατάρρευση τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια – Σοβαρές βλάβες και ελλείψεις

[NewPost]: Υπό κατάρρευση τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια – Σοβαρές βλάβες και ελλείψεις

Με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις παρέλαβε η γερμανική εταιρεία Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια , γεγονός το οποίο οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες.

Ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα που παρουσιάζει η «Καθημερινή». Όταν ο σημειώθηκε ο σεισμός στην Κω , στο αεροδρόμιο του νησιού σημειώθηκε πανικός. Με την εποχικά αυξημένη επιβατική κίνηση το πλήθος εντός του αεροσταθμού ήταν μεγάλο. Ολοι έτρεξαν προς τις εξόδους κινδύνου που οδηγούν στην πίστα του αεροδρομίου. Η εκκένωση ήταν γρήγορη. «Τρεις μήνες πριν οι έξοδοι αυτές ήταν καλά ασφαλισμένες με αλυσίδες και κλειδωμένες με λουκέτα», αναφέρει και διερωτάται: «Φανταστείτε τι μπορεί να είχε συμβεί;»

Ακόμη ένα παράδειγμα είναι αυτό του ειδικού συστήματος ηχοεντοπισμού στις πύλες επιβίβασης που λειτουργούν και ως έξοδοι κινδύνου και σε άλλα σημεία στα αεροδρόμια , γνωστό ως Green Box («πράσινο κουτί»), το οποίο ήταν χαλασμένο σε πολλές περιπτώσεις ανά την επικράτεια. Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» στα Χανιά δεν υπήρχαν καν σε όλες τις προβλεπόμενες θέσεις αυτά τα «πράσινα κουτιά», οι φωτεινές πινακίδες δηλαδή που υποδεικνύουν στο κοινό προς τα πού να κατευθυνθεί σε περίπτωση κινδύνου.

«Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη μακρά περίοδο που προηγήθηκε από την προκήρυξη της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έως την παραλαβή τους από την παραχωρησιούχο Fraport Greece είχε ως αποτέλεσμα την de facto εγκατάλειψή τους όσον αφορά εργασίες συντήρησης και επισκευών», αναφέρουν πηγές των αερομεταφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!