Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Οι υπερωρίες στον ΕΦΚΑ «βγάζουν» την Τρίτη 4.200 νέες συντάξεις και εκατοντάδες εφάπαξ
[NewPost]: Οι υπερωρίες στον ΕΦΚΑ «βγάζουν» την Τρίτη 4.200 νέες συντάξεις και εκατοντάδες εφάπαξ

[NewPost]: Οι υπερωρίες στον ΕΦΚΑ «βγάζουν» την Τρίτη 4.200 νέες συντάξεις και εκατοντάδες εφάπαξ

Σε αγώνα δρόμου επιδόθηκε ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εκδοθούν και χορηγηθούν από τις υπηρεσίες του όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ σε δικαιούχους.

Ο στόχος προφανής. Να αποδεσμεύσουν οι δανειστές μας τις αμέσως ερχόμενες ημέρες την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, η χορήγηση της οποίας με βάση τη δεύτερη Αξιολόγηση συναρτάται αποκλειστικά από την υποχρέωση της χώρας μας να μειώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες τα οποία περιλαμβάνουν πληρωμές προμηθευτών νοσοκομείων κλπ, έκδοση και χορήγηση εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ , επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ κλπ.

Την περασμένη εβδομάδα με επείγουσες επιστολές τους οι διοικήσεις του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) είχαν ζητήσει από τους υπαλλήλους τους να εργαστούν εθελοντικά το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου και υπερωριακά σήμερα το απόγευμα, ώστε αύριο Τρίτη (ημερομηνία ενημέρωσης και χορήγησης στοιχείων στους δανειστές) να έχουν εκκαθαριστεί όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ .

Στις επιστολές τους οι διοικήσεις των δύο Ταμείων ανέφεραν προς τους υπαλλήλους ότι «η έκδοση όσο το δυνατόν περισσότερων συντάξεων και εφάπαξ τις επόμενες ημέρες επηρεάζει συνολικά όχι μόνο τη χρηματοδότηση των Ταμείων αλλά της χώρα μας», υπονοώντας την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ η οποία θα εκταμιευτεί εφόσον πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!