Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Η υπερφορολόγηση σπρώχνει μαζικά τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία
[NewPost]: Η υπερφορολόγηση σπρώχνει μαζικά τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

[NewPost]: Η υπερφορολόγηση σπρώχνει μαζικά τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Tο ζήτημα μεταφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία έθιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με την Σία Κοσιώνη ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Διοικητή του ΟΑΕΕ μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αναφορικά με τα όσα του αποδίδονται πως είπε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φλώρινας περί Βουλγαρίας, αναφέροντας ότι όσα ειπώθηκαν δια στόματος του κ. Τσακίρη δεν είναι άγνωστα.

«Χιλιάδες επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα καθημερινά» υποστήριξε ο Τάκης Χατζής επισημαίνοντάς ότι οι 60.000 επιχειρήσεις που λέγεται ότι έχουν φύγει από την χώρα είναι ανακριβής αριθμός, όπως επίσης και οι 6.500 που δίνει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα επικαλούμενος σχετική έρευνα που προέβη ο ίδιος επί του θέματος ανέφερε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας στο τέλος του 2015 είχαν εγγραφεί 15.500 επιχειρήσεις, δηλαδή 50%περιοσσότερες σε σχέση με το 2014, από τις οποίες λίγες σημείωσαν υψηλό τζίρο. Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 εγγράφηκαν 2.500 επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι οι εταιρίες που μεταφέρονται στη Βουλγαρία χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, αυτές που πάνε να αποφύγουν φόρους και αυτές που έχουν σκοπό την δημιουργία εργοστασίων και παραγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!