Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές 2018: Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν
[NewPost]: ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές 2018: Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν

[NewPost]: ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές 2018: Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν

Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν αύριο στις ενδιάμεσες εκλογές εξαιτίας της νομοθεσίας που ισχύει στις πολιτείες όπου ζουν, αποκλείοντας ντε φάκτο κυρίως τους Αφροαμερικανούς, τους ισπανόφωνους ή τους Ινδιάνους επιφέροντας πλήγμα κυρίως στους Δημοκρατικούς.

Οι καταδικασμένοι και η Φλόριντα

Σχεδόν έξι εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν διότι είτε βρίσκονται στη φυλακή, είτε έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είτε έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.

Αυτό αφορά κυρίως «τους μαύρους Αμερικάνους (…) που έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Sentencing Project.

Οι νόμοι διαφέρουν πολλοί από τη μία πολιτεία στην άλλη. Κάποιες, όπως το Μέιν ή το Νιου Χάμσαϊρ, επιτρέπουν στους κρατούμενους να ψηφίζουν.

Αντίθετα στο Κεντάκι, την Άιοβα, τη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα οποιαδήποτε καταδίκη, ακόμη και για μικροαδικήματα, επισύρει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Στη Φλόριντα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ είχε μόλις 112.000 ψήφους περισσότερους από τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2015, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα για αυτό τον λόγο.

Κατά τις ενδιάμεσες εκλογές οι κάτοικοι της Φλόριντα καλούνται να ψηφίσουν αν θα επιτρέπεται στους καταδικασμένους το δικαίωμα να ψηφίζουν, εκτός κι αν έχουν διαπράξει σοβαρό έγκλημα.

Διεύθυνση κατοικίας στη Βόρεια Ντακότα

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει εθνική ταυτότητα. Κάθε πολιτεία ορίζει τα έγγραφα που χρειάζονται για να ταυτοποιηθούν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με την πιο ισχυρή ένωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων (ACLU) πολλές πολιτείες επιβάλλουν περιοριστική νομοθεσία από το 2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!