Κυριακή, 20 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: ΗΠΑ: Απάλλαξαν ταξίαρχο πεζοναυτών για προσβλητικά σχόλια
[NewPost]: ΗΠΑ: Απάλλαξαν ταξίαρχο πεζοναυτών για προσβλητικά σχόλια

[NewPost]: ΗΠΑ: Απάλλαξαν ταξίαρχο πεζοναυτών για προσβλητικά σχόλια

Το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον ταξίαρχο Κουρτ Στέιν, που ήταν υπεύθυνος για προγράμματα που σχετίζονται με τις οικογένειες των πεζοναυτών, μετά τα δημόσια σχόλια που έκανε ο ίδιος, σχετικά με έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, μεταδίδει το ABC News.

Ο Στέιν χαρακτήρισε τις αναφορές των ΜΜΕ στην έρευνα ως “κατασκευασμένες ειδήσεις,” ενώ αστειεύτηκε σχετικά με έναν ιερέα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που απαλλάχθηκε πρόσφατα των καθηκόντων του, αναφορικά με περιστατικό απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας, που έχει λάβει γνώση για την διεξαγωγή της αναφερόμενης έρευνας.

Παράλληλα, ο ταξίαρχος επέβλεπε και αρμόδιο γραφείο για την πρόληψη των σεξουαλικών επιθέσεων που διατηρούν οι πεζοναύτες (Sexual Assault Prevention and Assault Office), ενώ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του μετά την έρευνα που έγινε για τα σχόλιά του, στο δημαρχείο της πόλης Κουάντικο στην Βιρτζίνια, όπου διατηρούν στρατιωτική βάση οι πεζοναύτες. Τα σχόλια αυτά, έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες.

Η εφημερίδα “USA Today” δημοσιοποίησε πρώτη την αναφορά του Στέιν σε “κατασκευασμένες ειδήσεις,” ενώ το ABC News στη συνέχεια, εντόπισε τις λεπτομέρειες από τα όσα λέχθηκαν από τον ταξίαρχο, όταν έκανε τα σχόλια.

Ήταν στη διάρκεια μιας συνάντησης στο δημαρχείο που έγινε στις 6 Απριλίου, όταν ο ίδιος περιέγραψε τις αναφορές των ΜΜΕ για μία έρευνα σεξουαλικής παρενόχλησης στην μονάδα του, ως “κατασκευασμένες ειδήσεις” σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ABC News στρατιωτικός αξιωματούχος που έχει λάβει γνώση για την πορεία της έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!