Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Υπ. Δικαιοσύνης: «Δεν διαπιστώθηκαν ίχνη βιασμού στον 19χρονο» – Κρατούμενοι: «Δεν βιάστηκε»
[NewPost]: Υπ. Δικαιοσύνης: «Δεν διαπιστώθηκαν ίχνη βιασμού στον 19χρονο» – Κρατούμενοι: «Δεν βιάστηκε»

[NewPost]: Υπ. Δικαιοσύνης: «Δεν διαπιστώθηκαν ίχνη βιασμού στον 19χρονο» – Κρατούμενοι: «Δεν βιάστηκε»

Μετά την κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης στον κρατούμενο για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο που οδήγησαν τις αρχές στη μεταγωγή του από τη φυλακή Αυλώνα σε άλλη φυλακή, το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι από τις ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν δεν διαπιστώθηκαν ίχνη βιασμού του κρατούμενου, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες τις επίθεσης σε βάρος του συνεχίζονται. «Παντελώς ψευδείς» χαρακτηρίζουν τις «φήμες» για βιασμό του 19χρονου οι κρατούμενοι που τον ξυλοκόπησαν. Όπως αναφέρουν με κείμενό τους στη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στο Facebook: «Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:
«Σε σχέση με το συμβάν επίθεσης σε κρατούμενο της φυλακής Αυλώνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!