Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Το Ινστιτούτο Brookings «βγάζει» τη γραβάτα του Τσίπρα: Πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο
[NewPost]: Το Ινστιτούτο Brookings «βγάζει» τη γραβάτα του Τσίπρα: Πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο

[NewPost]: Το Ινστιτούτο Brookings «βγάζει» τη γραβάτα του Τσίπρα: Πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο

Στη συμφωνία του Eurogroup αναφέρεται το Ινστιτούτο Brookings, κάνοντας λόγογια ένα νέο πρόγραμμα.

Για όσους πιστεύουν ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα αρκεί να διαβάσουν τα 13 τεχνικά έγγραφα που τη συνοδεύουν επισημαίνει το Ινστιτούτο Brookings σε ανάλυσή του.

«Το Eurogroup χορήγησε πρόσφατα στην Ελλάδα ‘ανακούφιση’ μέσω επέκτασης των δανείων που ήταν μέρος του δεύτερου προγράμματος και επέκτεινε τις πιο πιεστικές λήξεις δανείων της Ελλάδας κατά 10 έτη. Η χώρα έλαβε επίσης δόση 15 δισ. Ευρώ από το τρίτο πρόγραμμα ύψους 86 δισ. Ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως ‘απόθεμα ρευστότητας ’ μόλις περατωθεί με επιτυχία το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας. Αυτό έχει ως στόχο να ηρεμήσει τις αγορές έτσι ώστε η Ελλάδα να δανειστεί με πολύ χαμηλότερα επιτόκια», σημειώνει το Brookings και προσθέτει:

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με νέο δάνειο, αλλά θα αναλάβει ενισχυμένη εποπτεία μέχρι το 2022 για να εξασφαλίσει τη συνέχεια της διαδικασίας μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup δημοσίευσε ένα εκτεταμένο παράρτημα που περιλάμβανε 13 τεχνικά έγγραφα με λεπτομερείς υποχρεώσεις. Εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι ένα νέο, τέταρτο πρόγραμμα για το 2018-2022 πρέπει να διαβάσουν τα έγγραφα».

Η γραβάτα

Τόσο οι πιστωτές όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με αισιοδοξία τόνισαν ότι η Ελλάδα αναμένεται να σταθεί στα πόδια της καθώς το αποθεματικό 15 (συν 9) δισ. ευρώ έχει ήδη δημιουργηθεί προηγουμένως και αναμένεται να εξασφαλίσει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, αναφέρει η ανάλυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!