Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Είναι ο καύσωνας ανθρώπινο λάθος; Η επιστήμη απαντά
[NewPost]: Είναι ο καύσωνας ανθρώπινο λάθος; Η επιστήμη απαντά

[NewPost]: Είναι ο καύσωνας ανθρώπινο λάθος; Η επιστήμη απαντά

Η κλιματική αλλαγή ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας αύξησε στο διπλάσιο τις πιθανότητες για τον καύσωνα που έχει χτυπήσει την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με ειδικούς.

Οι ερευνητές σύγκριναν τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών με προηγούμενες καταγραφές από επτά μετεωρολογικούς σταθμούς σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης.

Από την αρχική τους αναφορά διαπιστώνεται ότι «τα σημάδια κλιματικής αλλαγής είναι φανερά» στη ζέστη αυτού του καλοκαιριού.

Λένε επίσης ότι η κλίμακα του καύσωνα στην Αρκτική είναι πρωτοφανής.

Η κλίματα και το εύρος του κύματος ζέστης που σαρώνει αυτή τη στιγμή την Ευρώπη έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά για την επίδραση της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην απόπειρα τους να ανακαλύψουν τυχόν σύνδεση, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από επτά μετεωρολογικούς σταθμούς, στη Φινλανδία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Οι σταθμοί αυτοί επιλέχθηκαν καθώς διέθεταν ψηφιοποιημένα αρχεία από τις αρχές του του 20ου αιώνα. Η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης υπολογιστικά μοντέλα για να αξιολογήσει την έκταση της κλιματικής αλλαγής που έχει προκαλέσει η ανθρώπινη επίδραση.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην Ολλανδία, την Ιρλανδία και τη Δανία, η κλιματική αλλαγή έχει γενικά αυξήσει τις πιθανότητες για τον καύσωνα που βιώνουν οι περιοχές κατά παραπάνω από το διπλάσιο.

Τι ακριβώς είναι, λοιπόν, ο καύσωνας ;

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί ορισμοί της έννοιας του καύσωνα αλλά οι ερευνητές σε αυτήν την μελέτη τον ορίζουν ως την περίοδο με τις τρεις συνεχόμενες πιο ζεστές μέρες του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!