Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Οι ημερομηνίες – σταθμοί για την έξοδο από το μνημόνιο – «Βουνό» τα προαπαιτούμενα
[NewPost]: Οι ημερομηνίες – σταθμοί για την έξοδο από το μνημόνιο – «Βουνό» τα προαπαιτούμενα

[NewPost]: Οι ημερομηνίες – σταθμοί για την έξοδο από το μνημόνιο – «Βουνό» τα προαπαιτούμενα

Κρίσιμο θα είναι το αμέσως προσεχές διάστημα για τη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας, καθώς αρχίζουν και επίσημα από την Πέμπτη οι συζητήσεις για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από το EuroWorking Group . Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιταχύνει ώστε να κλείσει τα προαπαιτούμενα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, στο EwG της Πέμπτης θα συζητηθεί για πρώτη φορά το σχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση . Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επικεφαλής των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα επεξεργάζονται ήδη το προσχέδιο της ελληνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στους ομολόγους του στο άτυπο Eurogroup της Σόφιας, όπου συζήτηση θα γίνει και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Γενικότερα, στόχος όλων των πλευρών είναι στο άτυπο Eurogroup στη Σόφια, στις 27 Απριλίου, να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για το τέλος του προγράμματος, την οποία θα ενστερνίζεται και το ΔΝΤ .

Κρίσιμη Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ

Πάντως, ο επόμενος κρίσιμος σταθμός για το ελληνικό ζήτημα είναι η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ στις 20 με 22 Απρίλη στην Ουάσινγκτον, όπου θα κορυφωθούν οι συζητήσεις για το χρέος. Αρμόδιοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμούν πως στη συνέχεια, το Ταμείο θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του με την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Βρυξέλλες παραμένουν προσηλωμένες στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο στο Eurogroup του Ιουνίου, θα είναι δυνατή η επίτευξη της τελικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και τη μεταμνημονιακή επιτήρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!