Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: «Είμαι Μέσα»: Το πρόγραμμα του «Μαζί για το Παιδί» για την καταπολέμηση της Σχολικής Διαρροής
[NewPost]: «Είμαι Μέσα»: Το πρόγραμμα του «Μαζί για το Παιδί» για την καταπολέμηση της Σχολικής Διαρροής

[NewPost]: «Είμαι Μέσα»: Το πρόγραμμα του «Μαζί για το Παιδί» για την καταπολέμηση της Σχολικής Διαρροής

Το «Μαζί για το Παιδί», μέσω του καινοτόμου προγράμματος του «Είμαι μέσα», στοχεύει στην καταπολέμηση της σχολικής διαρροής δίνει έμφαση στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, αφού αυτή είναι το όχημα για να διεκδικήσουν τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, με την πλήρη οικονομική υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις επιλεγμένες δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, στόχος που βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Κοινωνικής του Συνεισφοράς.

Η δράση «Είμαι μέσα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία», μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει 60 παιδιά , Β’ & Γ’ Γυμνασίου που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σχολικής διαρροής από σχολεία της 7ης Σχολικής Κοινότητας του Δ. Αθηναίων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές, κοινωνικές ή και οικονομικές δυσκολίες και έχουν χαμηλές σχολικές επιδώσεις να παραμείνουν ενταγμένα στο σχολικό πλαίσιο.

Περιγραφή Προγράμματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, συμβουλευτική από σχολικούς ψυχολόγους και σίτιση κατά τις σχολικές ώρες με σκοπό να βελτιωθεί η απόδοση και να περιοριστεί το ρίσκο σχολικής διαρροής που διατρέχουν οι μαθητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!