Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Οικολόγοι Πράσινοι: Να μπει ένα τέλος στη ντροπή της Σούδας στη Χίο
[NewPost]: Οικολόγοι Πράσινοι: Να μπει ένα τέλος στη ντροπή της Σούδας στη Χίο

[NewPost]: Οικολόγοι Πράσινοι: Να μπει ένα τέλος στη ντροπή της Σούδας στη Χίο

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα προσφύγων ,το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στη χώρα μας.

“20 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα προσφύγων σήμερα και δυστυχώς η κατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα μας δεν είναι ακόμα αντάξια των προσδοκιών. Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, παρακολουθούμε καθημερινά τα ανυπέρβλητα προβλήματα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τις τοπικές κοινωνίες που έχουν με το δίκιο τους αγανακτήσει. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου πρέπει επιτέλους να εντατικοποιηθούν και να προχωρήσουν όπως και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων σε χώρες της ΕΕ αλλά και η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μετακίνηση προσφύγων προς δομές φιλοξενίας στην υπόλοιπη ενδοχώρα.

Ιδιαίτερα στο νησί της Χίου η κατάσταση είναι απελπιστική. Αναφέρονται καταγγελίες για κακοποίηση, απαγωγές, σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς οι οποίες και πρέπει να διερευνηθούν. Οι πρόσφυγες διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες και με συνεχή απειλή για τη ζωή τους, την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Η Σούδα -που μόνο με την Ειδομένη μπορεί να συγκριθεί ως προς το βαθμό εξαθλίωσης- δεν μπορεί να προσφέρει τα στοιχειώδη στους πρόσφυγες πόσο μάλλον την ασφάλεια που χρειάζονται οι ανήλικοι/ες πρόσφυγες και οι γυναίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!