Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ifo: Αναθεώρηση προς τα πάνω στον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας
[NewPost]: Ifo: Αναθεώρηση προς τα πάνω στον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας

[NewPost]: Ifo: Αναθεώρηση προς τα πάνω στον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας

Προς τα πάνω αναθεώρησε το Ινστιτούτο Ifo την πρόβλεψή του για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας το 2017 στο 1,8% από το 1,5% προηγουμένως, με την ισχυρή εγχώρια ζήτηση και την αύξηση των εξαγωγών να οδηγούν τα επίπεδα απασχόλησης σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

«Βιώνουμε ένα πρώτο εξάμηνο που είναι τόσο ισχυρό που η δυναμική θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά», δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωση ο Τίμο Βολμερσχάουζερ, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης του Ifo .

«Η ανοδική κίνηση είναι αποτέλεσμα της εγχώριας οικονομίας, ιδιαίτερα των κατασκευών και της κατανάλωσης», πρόσθεσε. «Αλλά τώρα έχουμε και τη βιομηχανία. Οι βελτιούμενες οικονομίες της ευρωζώνης και του υπόλοιπου κόσμου ενισχύουν σημαντικά τις εξαγωγές».

Για το 2018, το ινστιτούτο αναμένει τώρα ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) θα αυξηθεί κατά 2,0%, από 1,8% που ανέμενε προηγουμένως.
Αναμένει επίσης ότι ο αριθμός των απασχολούμενων φέτος θα ανέλθει στα 44,2 εκατ., σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με 43,6 εκατ. πέρυσι. Αυτό θα συνδυαστεί με υψηλότερο πληθωρισμό, που θα φθάσει το 1,7% φέτος και το 1,6% το 2018, συγκριτικά με 0,6% το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!