Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Υεμένη: Ο άγνωστος θανάσιμος δρόμος των μεταναστών
[NewPost]: Υεμένη: Ο άγνωστος θανάσιμος δρόμος των μεταναστών

[NewPost]: Υεμένη: Ο άγνωστος θανάσιμος δρόμος των μεταναστών

Πέρυσι, περίπου 100.000 μετανάστες εισήλθαν στην Υεμένη , μια χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο και την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο.Αυτό σημαίνει 2000 μετανάστες στην εμπόλεμη ζώνη κάθε εβδομάδα, περίπου 300 την ημέρα.

Οι περισσότεροι ξεκινούν από την Αιθιοπία και κάποιοι από τη Σομαλία, και συνήθως κατευθύνονται στον 3Περσικό Κόλπο ψάχνοντας για δουλειά, με κορυφαίο προορισμό τη Σαουδική Αραβία. Αν και οι περισσότεροι είναι συνήθως κάτω των 25, υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Όπως σημειώνει ο Mohammed Abdiker, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση στην περιοχή, οι ιστορίες που ακούμε από αυτούς είναι παρόμοιες. Ξέρουν κάποιον που πήγε και τα κατάφερε. Κάποιον που έστειλε αρκετά χρήματα στην οικογένειά του για να χτίσουν οι γονείς του ένα σπίτι, να πάει ο αδερφός του στο σχολείο, να ανανεώσουν την οικογενειακή φάρμα που επηρεάστηκε από την πολυετή ξηρασία. Οι μετανάστες συχνά αναφέρουν τέτοια παραδείγματα σαν απόδειξη ότι όταν φτάσουν στον προορισμό τους θα τα καταφέρουν και θα βγάλουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από τη φτώχεια.

Αυτή την απελπισία και αφέλεια εκμεταλλεύονται αδίστακτα οι λαθρέμποροι.

Κακοποίηση, βασανιστήρια και απαγωγές

Είναι σχεδόν αδύνατο να ακολουθήσει κανείς αυτό τον δρόμο (Αιθιοπία – Τζιμπουτί – Υεμένη – Περσικός Κόλπος) χωρίς να συναντήσει κάποιον λαθρέμπορο σε κάποιο σημείο, και αν κάποιος μετανάστης προσπαθήσει να προχωρήσει μόνος του, θέτει τον εαυτό του σε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή «κάνει κακό στην επιχείρηση» των τεράστιων δικτύων του λαθρεμπορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!