Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ειδοποιητήρια σε όσους φορολογούμενους υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις
[NewPost]: Ειδοποιητήρια σε όσους φορολογούμενους υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις

[NewPost]: Ειδοποιητήρια σε όσους φορολογούμενους υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις

Να κλείσει τα παράθυρα του ηλεκτρονικού συστήματος Τaxis επιχειρεί τώρα η ΑΑΔΕ , μετά τη μεγάλη κομπίνα με τις επιστροφές φόρων ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή» , τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ταχυδρομηθούν χιλιάδες ειδοποιητήρια σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις και κατάφεραν είτε να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση είτε να έχουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

Η αρχή θα γίνει με τους φορολογουμένους που είχαν τις μεγαλύτερες επιστροφές φόρου τα τελευταία χρόνια (εντός της πενταετίας) και οι οποίοι θα κληθούν μέσω του ειδοποιητηρίου που θα τους αποσταλεί να μεταβούν στις εφορίες τους και να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στοιχεία. Στην περίπτωση που δεν τα προσκομίσουν, θα επανυπολογιστεί ο φόρος και θα πληρώσουν και τσουχτερά πρόστιμα.

Όπως φαίνεται, ο φορολογικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο καθώς δεν περίμενε ότι κάποιοι θα επωφελούνταν από την ηλεκτρονική υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων και θα κέρδιζαν εις βάρος του Δημοσίου σημαντικά ποσά. Σημειώνεται ότι η οριστική εκκαθάριση των τροποποιητικών δηλώσεων γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται από τις εφορίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Όπως αναφέρουν λογιστές, οι εφορίες συνήθως ζητούν δικαιολογητικά όταν οι επιστροφές φόρων ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι και ο κανόνας, εννοώντας ότι ενδεχομένως να μη ζητηθούν και ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!