Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Οι ειδικοί φρουροί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με «μπλε γιλέκα»
[NewPost]: Οι ειδικοί φρουροί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με «μπλε γιλέκα»

[NewPost]: Οι ειδικοί φρουροί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με «μπλε γιλέκα»

Έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων δηλώνουν οι ειδικοί φρουροί μετά τη δυσμενή εξέλιξη που λαμβάνει το θέμα των αναδρομικών.

Οι ειδικοί φρουροί θα πραγματοποιήσουν, αν δεν βρεθεί λύση, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φορώντας τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακόμη και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είχε επισημάνει σε ρεπορτάζ το Newpost, οι ειδικοί φρουροί ζητούν απαντήσεις «για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει και αφορά στη μη καταβολή αναδρομικών σε 6.000 ειδικούς φρουρούς, ζητά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, το σωματείο ειδικών φρουρών».

Ο πρόεδρος του σωματείου ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις στο αρχηγείο. «Από το πρώτο λεπτό απαιτήσαμε την έκδοση ενημερωτικού εγγράφου, ώστε να δούμε τη δικαιολογητική βάση του Αρχηγείου και των Οικονομικών Υπηρεσιών του, σε σχέση με το αποτέλεσμα της μη καταβολής των αναδρομικών ποσών σε μια τόσο μεγάλη μερίδα ενστόλων. Γνωρίζουμε ότι είναι ολοκληρωμένο και είναι εκτενές σε περιεχόμενο, μιας και μας επιδείχθηκε, χωρίς ακόμη όμως να μας έχει παραδοθεί», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου.

Παράλληλα, από το προεδρείο των ειδικών φρουρών σημειώνουν πως λύσεις υπάρχουν «είτε νομοθετική είτε κανονιστική πρωτοβουλία μπορούν να θεραπεύσουν την αστοχία των νομοθετημάτων, να εκφράσουν αυθεντικά την πολιτική βούληση και να αποκαταστήσουν τις γλίσχρες αποδοχές των Ε.Φ. και προερχομένων εξ αυτών αστυνομικών, σε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο για τη διαβίωσή τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!