Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ο γρίφος του Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι δασμοί στις ΗΠΑ, η λίρα και ο πάστορας
[NewPost]: Ο γρίφος του Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι δασμοί στις ΗΠΑ, η λίρα και ο πάστορας

[NewPost]: Ο γρίφος του Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι δασμοί στις ΗΠΑ, η λίρα και ο πάστορας

Χαρμόσυνα ήχησαν οι… καμπάνες μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Μία κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν που προκαλεί… πονοκεφάλους στους διεθνείς αναλυτές. Και αυτό διότι η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι Μητρετώδης – Κούκλατζης ήρθε εν μέσω οικονομικής κρίσης στη γείτονα, με την τουρκική λίρα να καταρρέει, τις ΗΠΑ να πιέζουν, την Άγκυρα να απαντά με νέους δασμούς σε αμερικανικά αγαθά που φθάνουν έως και 140% και τον πάστορα Μπράνσον να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παζαριού Ανατολής και Δύσης.

Η πτώση της τουρκικής λίρας έχει ταράξει τα χρηματιστήρια, αλλά όπως φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν θείλει να δείχνει… ατάραχος. Έτσι, η Τουρκία διπλασίασε τους δασμούς σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, ως αντίποινα στις αμερικανικές κινήσεις, με τη λίρα, ωστόσο, να ενισχύεται περαιτέρω κατά 6% ύστερα από τις νέες κινήσεις των αρμόδιων τραπεζικών αρχών προκειμένου να στηρίξουν το νόμισμα.

Η ανάκαμψη του τουρκικού νομίσματος έναντι του δολαρίου ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής να περιορίσει τις συναλλαγές swap και των ελπίδων για βελτίωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαμάχη με την Ουάσινγκτον έχει οδηγήσει τη λίρα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, χάνοντας πάνω από το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου από τις αρχές του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!