Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Γοητεύει τις γυναίκες ο… δεξιός λαϊκισμός
[NewPost]: Γοητεύει τις γυναίκες ο… δεξιός λαϊκισμός

[NewPost]: Γοητεύει τις γυναίκες ο… δεξιός λαϊκισμός

Νέα έρευνα του πολιτικού Ιδρύματος Friedrich Ebert, που εστίασε σε Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, Σουηδία και Ουγγαρία, καταγράφει αύξηση των γυναικών που τείνουν προς ακροδεξιά και λαϊκιστικά κόμματα.

Η επικρατούσα εικόνα και αντίληψη του λευκού άνδρα στις διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστικών κινημάτων και κομμάτων, όπως είναι στη Γερμανία το ισλαμοφοβικό κίνημα PEGIDA ή το κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), δεν λέει όλη την αλήθεια. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πολιτικού Ιδρύματος Friedrich Ebert, που εστίασε σε Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία. Σουηδία και Ουγγαρία, όλο και περισσότερες γυναίκες ψηφίζουν πλέον ξενοφοβικά, λαϊκιστικά κόμματα.

Η διαπίστωση αυτή προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα εθνολαϊκιστικά κόμματα τείνουν κατά κανόνα σε οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τον ρόλο των γυναικών. Πώς γίνονται, παρ’ όλα αυτά, ελκυστικά για τις γυναίκες ψηφοφόρους;

«Σε πολλές από τις χώρες που εξετάστηκαν, οι δεξιοί λαϊκιστικές προσπαθούν να κερδίσουν τη στήριξη των γυναικών μέσω της κοινωνικής πολιτικής, μέσω πολιτικών προτάσεων όπως η αύξηση του επιδόματος τέκνων, αλλά και εστιάζοντας σε όλο το φάσμα της δημογραφικής πολιτικής. Για παράδειγμα, δίνονται κίνητρα ώστε να γεννιούνται περισσότερα παιδιά, βεβαίως πρώτα απ’ όλα λευκά παιδιά. Αυτές οι προσφορές ισχύουν κατά κανόνα για οικογένειες με την εθνικότητα της εκάστοτε χώρας, ας πούμε για γερμανικές οικογένειες στη Γερμανία, για γαλλικές στη Γαλλία –μέτρα που αποσκοπούν κατά κάποιον τρόπο στη διαφύλαξη της εθνικής ομοιογένειας του κράτους», επισημαίνει στην DW η Ελίζα Γκούτσε, ειδική σε θέματα Φύλου και Διαφορετικότητας και εκδότρια της εν λόγω μελέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!