Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Εν γνώσει των γερμανικών αρχών κυκλοφορούσαν τα κλεμμένα αντικαρκινικά από Ελλάδα
[NewPost]: Εν γνώσει των γερμανικών αρχών κυκλοφορούσαν τα κλεμμένα αντικαρκινικά από Ελλάδα

[NewPost]: Εν γνώσει των γερμανικών αρχών κυκλοφορούσαν τα κλεμμένα αντικαρκινικά από Ελλάδα

Σε αντιφάσεις πέφτει το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου σχετικά με τα αντικαρκινικά φάρμακα που εκλάπησαν από την Ελλάδα και κυκλοφορούσαν στη Γερμανία, μετέδωσε το δημόσιο γερμανικό δίκτυο ARD.

Σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες του καναλιού, το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά ότι πληροφορήθηκε για την υπόθεση από τα ΜΜΕ πριν από μερικές εβδομάδες, κάτι όμως το οποίο είναι ψευδές όπως αποδεικνύουν σχετικά e-mails.
Το υπουργείο είχε ισχυριστεί πως δεν είχε ενδείξεις ότι «επρόκειτο για φάρμακα τα οποία ήταν αντικείμενο ποινικών πράξεων ή η ποιότητά τους είχε υποστεί βλάβη».

Ωστόσο από την ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι ήδη από τις 27 Μαρτίου ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) είχε ενημερώσει την Υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών, Εργασίας και Υγείας (LAVG) ότι τα εν λόγω φάρμακα προορίζονταν μόνο για νοσοκομειακή χρήση και όχι για κυκλοφορία τους.

«Είναι μια απόδειξη ότι τα προϊόντα αυτά έχουν αφαιρεθεί παράνομα από το νοσοκομείο» έγραψε ο ΕΟΦ στη LAVG.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας του Πότσνταμ είχε διεξαγάγει τον Νοέμβριο του 2017 έρευνα για κλεπταποδοχή και παραβίαση του νόμου περί φαρμάκων στην εταιρεία Lunapharm, μέσω της οποίας διακινούνταν τα φάρμακα.

Η εκπομπή «Κontraste» του ARD ανέφερε ότι στην Ελλάδα εκλάπησαν από το 2013 έως τις αρχές του 2017 ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα από φαρμακεία των νοσοκομείων και ότι εξήχθησαν παράνομα στη Γερμανία από διεθνές εγκληματικό δίκτυο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!