Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Γιατί στη Βενεζουέλα ζυγίζουν τα χρήματα αντί να τα μετρούν
[NewPost]: Γιατί στη Βενεζουέλα ζυγίζουν τα χρήματα αντί να τα μετρούν

[NewPost]: Γιατί στη Βενεζουέλα ζυγίζουν τα χρήματα αντί να τα μετρούν

Η αποδέσμευση της ισοτιμίας του μπολιβάρ από το δολάριο, προκάλεσε υποτίμηση 60% στο νόμισμα. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η απόφαση αυτή συμπίπτει με την εγκαθίδρυση νέου συστήματος συναλλαγματικών συναλλαγών (Simadi foreign exchange platform) και εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, να τονώσει τα έσοδα των κρατικών ταμείων. Η Βενεζουέλα είναι μια πετρελαιοπαραγωγός χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, η οποία πλήττεται από την πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Με τα νέα δεδομένα το νόμισμα της Βενεζουέλας έχει ως εξής: τα 100 μπολιβάρ ισούνται με λιγότερα από 3 αμερικανικά σεντ. Στη «μαύρη αγορά» η ισοτιμία έχει εκτιναχθεί στα 190 μπολιβάρ προς ένα δολάριο.

Η κατάσταση είναι δύσκολη για τους πολίτες της Βενεζουέλας, έχουν ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Επειδή η αξία του κρατικού χρήματος έχει πέσει πολύ, οι πολίτες για να αγοράσουν πράγματα της αρεσκείας τους, πρέπει να κουβαλούν φορτωμένα σακίδια με χρήματα. Οι καταστηματάρχες πλέον αντί να μετράνε τα χρήματα…τα ζυγίζουν.

Τα ΑΤΜ εξαντλούνται σταδιακά, η εγκληματικότητα ανεβαίνει, οι πολίτες ασφυκτιούν και καταφεύγουν πολλοί να αγοράζουν από τα εισαγόμενα της “μαύρης” αγοράς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, ο κατώτατος μισθός ενός εργαζομένου στην Βενεζουέλα είναι 27.000 μπολιβάρ ή περίπου 2.175 λίρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!