Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις από Γερμανία;
[NewPost]: Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις από Γερμανία;

[NewPost]: Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις από Γερμανία;

Τα υπερβολικά πυκνά προγράμματα πτήσεων ευθύνονται για πλήθος καθυστερήσεων στις αναχωρήσεις από γερμανικά αεροδρόμια φέτος το καλοκαίρι. Σημαντικά οργανωτικά προβλήματα αντιμετωπίζουν παράλληλα Lufthansa και Eurowings.

Το ξεκίνημα των σχολικών διακοπών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο με σχεδόν 18 εκατομμύρια κατοίκους, κάνει ακόμα πιο εμφανές το οργανωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες η Lufthansa και οι θυγατρικές της, όπως η εταιρία χαμηλού κόστους Eurowings. Όλα και συχνότερα επιβάτες διαμαρτύρονται φέτος το καλοκαίρι για καθυστερήσεις ακόμα και ακυρώσεις πτήσεων σε γερμανικά αεροδρόμια. Ο Κλάους Μίλερ από το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταναλωτών μιλά στον ραδιοσταθμό DLF για τις αιτίες του προβλήματος:

«Τα τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εκτόξευση παραπόνων για πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων. Σαφέστατα το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στην πτώχευση της Air Berlin, της δεύτερης σε μέγεθος γερμανικής αεροπορικής εταιρίας, το κενό της οποίας δυσκολεύεται να καλύψει η διάδοχος εταιρία που είναι η Lufthansa και οι θυγατρικές της. Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα, γνωστά εδώ και καιρό, όπως οι καθυστερήσεις στους ελέγχους ασφαλείας επιβατών και χειραποσκευών στα αεροδρόμια σε περιόδους αιχμής και δυστυχώς η τάση πολλών αεροπορικών εταιριών να καθυστερούν την καταβολή αποζημιώσεων σε καταναλωτές».

Τρεις τρόποι διεκδίκησης αποζημίωσης

Κατά την εκτίμηση του γερμανού ειδικού οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται και σε πολλές άλλες αεροπορικές εταιρίες αυτή την εποχή δεν οφείλονται μόνο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως στη Γαλλία, αλλά και στο υπερβολικά πυκνό πρόγραμμα πτήσεων που προκαλεί ένα φαινόμενο ντόμινο σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης μια πτήσης σε κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!